Bezlepkový chléb

Čas přípravy: 3:05 - 3:15
Ingredience
1 000 g
- 400 ml vody
- 30 g olivového oleje
- 6 g soli
- 25 g cukru
- 500 g bezlepkové mouky
- 6 g sušeného droždí nebo 12 g čerstvého droždí
1 250 g
- 500 ml vody
- 35 g olivového oleje
- 7 g soli
- 30 g cukru
- 625 g bezlepkové mouky
- 7 g sušeného droždí nebo 13,5 g čerstvého droždí
1 500 g
- 600 ml vody
- 45 g olivového oleje
- 9 g soli
- 37 g cukru
- 750 g bezlepkové mouky
- 9 g sušeného droždí nebo 18 g čerstvého droždí
Příprava
- Ingredience vložíme do nádoby pekárny a upečeme chleba pomocí programu BEZLEPKOVÝ.
- Pokud chcete, můžete přidat i jakákoli semínka
Dobré vědět: Lze vyrobit bezlepkový chléb z různých druhů obilovin, které jsou přirozeně bezlepkové, jako je pohanka, rýže, oves, quinoa, proso, amarant (kiwicha), teff, tapioka, čirok, popř kukuřice. Mouka ze sójových bobů, kaštanová mouka a cizrnové mouky jsou také bezlepkové.