Bezlepkový chléb

Čas přípravy: 3:05 - 3:15

Ingredience

1 000 g

  • 400 ml vody
  • 30 g olivového oleje
  • 6 g soli
  • 25 g cukru
  • 500 g bezlepkové mouky
  • 6 g sušeného droždí nebo 12 g čerstvého droždí

1 250 g

  • 500 ml vody
  • 35 g olivového oleje
  • 7 g soli
  • 30 g cukru
  • 625 g bezlepkové mouky
  • 7 g sušeného droždí nebo 13,5 g čerstvého droždí

1 500 g

  • 600 ml vody
  • 45 g olivového oleje
  • 9 g soli
  • 37 g cukru
  • 750 g bezlepkové mouky
  • 9 g sušeného droždí nebo 18 g čerstvého droždí

Příprava

  1. Ingredience vložíme do nádoby pekárny a upečeme chleba pomocí programu BEZLEPKOVÝ.

  2. Pokud chcete, můžete přidat i jakákoli semínka

Dobré vědět: Lze vyrobit bezlepkový chléb z různých druhů obilovin, které jsou přirozeně bezlepkové, jako je pohanka, rýže, oves, quinoa, proso, amarant (kiwicha), teff, tapioka, čirok, popř kukuřice. Mouka ze sójových bobů, kaštanová mouka a cizrnové mouky jsou také bezlepkové.

Ověřeno zákazníky

Ověřeno zákazníky