Pizza těsto

Čas přípravy: 0:45
Ingredience
1 000 g (± 5 ks)
- 350 ml vody
- 3 a 1/4 lžíce olivového oleje
- lžička soli
- 2 lžíce cukru
- 750 g bílé mouky
- 2 lžičky sušeného nebo 16,5 g čerstvého droždí
1 250 g (± 6 ks)
- 408 ml vody
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 a 1/4 lžičky soli
- 2 a 1/2 lžíce cukru
- 815 g bílé mouky
- 2 a 1/2 lžičky sušeného nebo 19 g čerstvého droždí
1 500 g (± 7 ks)
- 525 ml vody
- 5 lžic olivového oleje
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 3 lžíce cukru
- 1125 g bílé mouky
- 3 lžičky sušeného nebo 25 g čerstvého droždí
Příprava
- Vložíme ingredience do nádoby pekárny a připravíme těsto pomocí programu TĚSTA NA PIZZU.
- Těsto vyndejte a rozdělte na části.
- Na pracovní desku posypanou moukou položte 1 část a pomocí válečku vyválejte naplocho do kulatého tvaru.
- Těsto položte na mírně vymazaný plech a propíchněte vidličkou.
- Ingredience rozložíme na těsto a pečeme pizzu v troubě na 15 až 20 minut při 200°C.
Tip na skladování těsta: Zabalte kuličky těsta do potravinářské fólie a umístěte je do vhodného sáčku do mrazáku. Tímto způsobem můžete těsto skladovat další 2-3 měsíce.