Pizza těsto

Čas přípravy: 0:45

Ingredience

1 000 g (± 5 ks)

  • 350 ml vody
  • 3 a 1/4 lžíce olivového oleje
  • lžička soli
  • 2 lžíce cukru
  • 750 g bílé mouky
  • 2 lžičky sušeného nebo 16,5 g čerstvého droždí

1 250 g (± 6 ks)

  • 408 ml vody
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 a 1/4 lžičky soli
  • 2 a 1/2 lžíce cukru
  • 815 g bílé mouky
  • 2 a 1/2 lžičky sušeného nebo 19 g čerstvého droždí

1 500 g (± 7 ks)

  • 525 ml vody
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 3 lžíce cukru
  • 1125 g bílé mouky
  • 3 lžičky sušeného nebo 25 g čerstvého droždí

Příprava

  1. Vložíme ingredience do nádoby pekárny a připravíme těsto pomocí programu TĚSTA NA PIZZU.

  2. Těsto vyndejte a rozdělte na části.

  3. Na pracovní desku posypanou moukou položte 1 část a pomocí válečku vyválejte naplocho do kulatého tvaru.

  4. Těsto položte na mírně vymazaný plech a propíchněte vidličkou.

  5. Ingredience rozložíme na těsto a pečeme pizzu v troubě na 15 až 20 minut při 200°C.

Tip na skladování těsta: Zabalte kuličky těsta do potravinářské fólie a umístěte je do vhodného sáčku do mrazáku. Tímto způsobem můžete těsto skladovat další 2-3 měsíce.

Ověřeno zákazníky

Ověřeno zákazníky