Vanilková zmrzlina

Čas přípravy: 50 - 60 minut

Nastavení zmrzlinovače (DO9252I)

  • Tuhost: tvrdá
  • Rychlost míchání: rychle

Ingredience

  • 1 lusk vanilky
  • žloutek ze tří vajec
  • 350 ml mléka
  • 200 ml šlehačky
  • 150 g cukru

Příprava

Vanilkový lusk opláchněte a podélně rozřízněte, aby se zesílilo vanilkové aroma.

Vložte ho do připravené směsi mléka a šlehačky. Nechte ohřát, ale jakmile začne vařit, tak ho stáhněte ihned ze sporáku.

Hrnec se směsí nechte chvíli vychladnout. Mezitím si utřete žloutky s cukrem do jemné směsi a přidejte k tomu mléko (vanilkový lusk je třeba vyndat).

Znovu směs ohřejte, ale neměla by už vařit. Jakmile je směs pevná, stáhněte ze sporáku a nechte vychladit.

Obsah hrnce prolijte cedníkem a dejte do stroje. 

Ověřeno zákazníky

Ověřeno zákazníky