Vanilková zmrzlina

Čas přípravy: 50 - 60 minut
Nastavení zmrzlinovače (DO9252I)
- Tuhost: tvrdá
- Rychlost míchání: rychle
Ingredience
- 1 lusk vanilky
- žloutek ze tří vajec
- 350 ml mléka
- 200 ml šlehačky
- 150 g cukru
Příprava
Vanilkový lusk opláchněte a podélně rozřízněte, aby se zesílilo vanilkové aroma.
Vložte ho do připravené směsi mléka a šlehačky. Nechte ohřát, ale jakmile začne vařit, tak ho stáhněte ihned ze sporáku.
Hrnec se směsí nechte chvíli vychladnout. Mezitím si utřete žloutky s cukrem do jemné směsi a přidejte k tomu mléko (vanilkový lusk je třeba vyndat).
Znovu směs ohřejte, ale neměla by už vařit. Jakmile je směs pevná, stáhněte ze sporáku a nechte vychladit.
Obsah hrnce prolijte cedníkem a dejte do stroje.